کرکره برقی نوعی درب اتوماتیک است که از پنل های فلزی جنس فولاد ضدزنگ با روکش آلومینیوم ساختهشده است، که برای ورودیهای مختلف و پنجرهها مورداستفاده قرار میگیرد. بهطورکلی میتوان بیان کرد که کاربرد فراوانی دارد. در ساخت و تولید کرکره برقی اصول و قواعد خاصی رعایت میشود تا بهترین کیفیت کرکره برقی را در اختیار متقاضیان قرار دهند. کرکره برقی به دلیل تنوع در نوع و رنگ تیغهها میتواند موجب زیبایی و تنوع در محیط باشد و نسبت به مدلهای دیگر کرکره بسیار شکیلتر میباشند. موتور کرکره برقی بهعنوان مرکز سیستم کرکره برقی میباشد که عملکرد و کارایی کرکره به آن بستگی دارد؛ در واقع موتور در کرکره برقی باعث بالا و پایین رفتن و به حرکت درآمدن شفت بر روی رول تیغهها میشود. از موتورهای موجود در بازار برای انواع موتور کرکره برقی میتوان سانترال، ساید و تیوبلار را نام برد.
کرکره وسیلهای برای کنترل ورود و خروج است که برای مغازهها و ورودی کارخانهها و… نصبشده و امنیت را برقرار میکند. کرکره برقی، با نیروی برقکار میکند و نسبت به کرکره دستی بروزتر و کار با آن راحتتر است. کرکره برقی در انواع و کاربردهای مختلفی موجود است که بر اساس جنس کرکره و نوع تیغه و نوع موتور کرکره با این معیارها دستهبندی میشود؛ انتخاب نوع موتور کرکره برقی بهتر است با توجه به وزن و عرض و کاربرد آن در ساختمان و حتی تعداد دفعات باز و بسته شدن کرکره در طول روز انجام شود، تا به لحاظ قدرت موتور و هزینه بهینه مشکلی پیش نیاید. موتور کرکره برقی بهطورکلی به سه دسته تقسیم میشود:
موجود میباشد که هرکدام به اقسام متنوع که هرکدام جزئیات خاص خود را دارند، تقسیمبندی میشوند.
موتورهای ساید بهعنوان موتورهای صنعتی شناخته میشوند و برای ترددهای بسیار بالا و کرکرههایی که وزن زیادی دارند مورد استفاده قرار میگیرد. موتورهای ساید مجهز به سیستمی است تا در هنگام سقوط احتمالی کرکره، از افتادن آن جلوگیری کند. موتور کرکره برقی در دو نوع ups و معمولی در بازار موجود میباشد. نوع معمولی موتور سانترال دارای زنجیر دستی میباشد تا در صورت قطع برق امکان بالا و پایین بردن کرکره وجود داشته باشد. نوع ups دار موتور سانترال علاوه بر زنجیر، دارای سیستم برق اضطراری برای بالا و پایین بردن کرکره برقی در هنگام قطع برق هست. موتور ساید کرکره برقی مناسب برای تیغههای پلی کربنات شفاف و غضروف دار و برای مکانهایی با تردد بالا توصیه میشود.
موتور ساید از قویترین موتورهای کرکره برقی میباشد که برای دهانه بازشو عریض با وزن تیغههای بسیار بالا مناسب میباشد. موتور ساید موجود در رامادر از بهترین نوع میباشد که دارای 1. موتور ساید 500 نیوتن با باتری و بدون باتری 2. موتور ساید 300 نیوتن میباشد که قیمت موتور کرکره برقی ساید متغیر است. میتوانید برای اطلاع دقیق از قیمت موتور کرکره برقی ساید و همچنین قیمت نصب و تحویل کرکره برقی با بخش فروش رامادر در تماس باشید.
امروزه کرکرههای نصبشده بهصورت برقی میباشند که کارکرد کرکره اتوماتیک به دلیل نصب موتور بر روی کرکره میباشد. موتورهای مختلفی در صنعت کرکره موجود میباشد. به دلیل تنوعی که در مدل موتورها موجود میباشد اغلب افراد به دنبال یافتن پاسخ این سؤال که موتور سانترال کرکره برقی چیست، میگردند. همانطور که از نام آن پیداست موتور سانترال (سنترال) موتور کرکره مرکزی میباشد که در مرکز شفت قرار میگیرد. در ادامه به معرفی کامل موتور سانترال و مزایا و معایب آن میپردازیم.
موتور سانترال کرکره برقی در مرکز شفت کرکره برقی قرار میگیرد و به دلیل قرارگیری در مرکز شفت، موتور مرکزی سانترال نامیده میشود. موتور سانترال کرکره برقی در مقایسه با دیگر موتورهای کرکره برقی از سرعت بالایی درحرکت کرکرهها ایجاد میکند. در نصب موتور سانترال کرکره برقی باید فنربندی شفت کرکره برقی انجام شود؛ و به همین دلیل نصب آن مشکل و هزینه بالاتری نسبت به موتور تیوبلار و ساید دارد. بیشترین کاربردی که موتور ساید دارد نصب بر روی کرکرههای قدیمی و اتومات کردن این کرکرهها میباشد.
موتور تیوبلار جزو موتورهای پرکاربرد برای کرکره برقی میباشد که از کیفیت خوبی برخوردار است. موتورهای تیوبلار برای کرکرههایی با عرض دهانه بازشو کم و خانگی بیشتر مورداستفاده است. اندازه موتورهای تیوبلار در مقدار 140nm تا 320nm ارائه میشوند. موتور توبولار کرکره برقی با عرض قطر 59 میلیمتر در صورتی که قطر شفت آن 80 میلیمتر هست مناسب برای کرکرههای خانگی میباشد، موتورهای تیوبلار صنعتی با قطر 2 میلیمتر که قطر شفت کرکره برقی 110 میلیمتر باشد، مناسب برای کرکرههای صنعتی میباشد.
موتور تیوبلار به دلیل کوچک بودن و تحمل وزن کمتر به سایر موتورها مناسب برای کرکرههای خانگی و عرض بازشو کم دهانه میباشد. از جمله موتورهای پرکاربرد در بین سایر موتورها به دلیل مزایا و قیمت کمتر آن میباشد. در این بازه زمانی با تورم پیشآمده، با توجه به تغییر نرخ دلار و همراستا با آن امکان تغییر قیمت موتور تیوبلار نیز وجود دارد و متغیر است. البته باید گفت که شما عزیزان میتوانید برای اطلاع دقیق از قیمتها ازجمله قیمت موتور تیوبلار با کارشناسان فروش رامادر تماس بگیرید.
در اولین مرحله باید موتور و درام چک شود تا اندازههای متناسب داشته باشند. در موتورهای تیوبلار 300nm طول درام 15 سانتیمتر از دو صفحه پیلت نصبشده کمتر باشد. شیار حد بالا و پایین موتور باید مشخص شود و توسط ابزار تیزی بریده شود و هنگام بریدن آسیبی به درام وارد نشود. سپس سوراخهای 3 میلیمتری برای بستن درام و فیکس و محکم کردن درام به پوسته زبانهدار موتور ایجاد میشود که این سوراخها در فاصله 15 میلیمتری و دقیقا روبروی یکدیگر قرار بگیرند. مرحله بعدی به وجود آوردن سوراخ های مورد نیاز برای اتصال موتور به درام می باشد. آماده کردن شفت برای اتصال به درام سپس شفت کانکتور به وسیله جوش به شفت متصل می شود، باید کاملا در داخل درام قرار بگیرد.
بعد از اندازهگیری دقیق عرض دهانه، اندازه دقیق شفت تعیین میشود. بعد از انجام دادن مراحل بلبرینگ را در قسمت انتهایی شفت جاگذاری مینماییم قبل از جاگذاری موتور تیوبلار در داخل درام حتماً درام را از داخل حلقههای مربوط به سیستم بست عبور میدهیم. هر بست دارای حلقه ایمنی میباشد و در آخر، بعد از آمادهسازی درام، نوبت به جایگذاری موتور تیوبلار در داخل درام میباشد. به دلیل الکتریکی بودن موتور نصب و جاگذاری آن باید دقت و ظرافت خاصی انجام شود. شیارهای ابتدای موتور باید کاملاً در راستای شیارهای درام قرار بگیرد، بعد از اتصال پیچها، به تنظیم حد بالا و پایین موتور کرکره برای میزان باز و بسته شدن درب میپردازیم.
اجزا و قطعات موتور ساید به صورت یک پک عرضه میشود و همانند موتور تیوبلار است. تنها تفاوت نصب موتور کرکره برقی ساید نسبت به موتور تیوبلار این است که موتور در داخل شفت و کنار شفت و رول تیغهها و موازی با آن قرار بگیرد. چرخش و کار موتور بهوسیله چرخدنده و زنجیر از موتور به درام انتقال مییابد. به دلیل قرارگیری موتور در خارج از کرکره برای حفاظت بهتر از موتور ساید میتوان بر روی آن محافظ نصب کرد. نصب موتور ساید کرکره برقی باید توسط افراد متخصص و کاردان انجام شود تا در خلال کارکرد و عملکرد کرکره برقی صورت نگیرد.